Здравейте колеги,въпреки че този проблем е разискван във някои теми на форума си позволявам да го повдигна отново,защото ходих по почти всички сервизи в София занимаващи се с АЛФИ,смених няколко ламдди сонди,стъпково моторче,дебитомер и резултата е нулев.Става въпрос за загрял мотор -1.6 Т.S,на 90 градуса.След отпускане на педала оборотите на празен ход започват да играят между 700 и 1200 и така пет шест пъти преди да застанат на нормалното си положение.Проблема е само при загрял мотор.Сигурно е нещо което е извън стандартните причини защото и 'изявени' маистори не се справиха.Ще съм благодарен на всички колеги които споделят опит по решаването на този проблем.
Известие
Collapse
No announcement yet.
нестабилни обороти на празен ход
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от niki.peev Покажи съобщениеЗдравейте колеги,въпреки че този проблем е разискван във някои теми на форума си позволявам да го повдигна отново,защото ходих по почти всички сервизи в София занимаващи се с АЛФИ,смених няколко ламдди сонди,стъпково моторче,дебитомер и резултата е нулев.Става въпрос за загрял мотор -1.6 Т.S,на 90 градуса.След отпускане на педала оборотите на празен ход започват да играят между 700 и 1200 и така пет шест пъти преди да застанат на нормалното си положение.Проблема е само при загрял мотор.Сигурно е нещо което е извън стандартните причини защото и 'изявени' маистори не се справиха.Ще съм благодарен на всички колеги които споделят опит по решаването на този проблема.
-
Първоначално публикувано от niki.peev Покажи съобщениеЗдравейте колеги,въпреки че този проблем е разискван във някои теми на форума си позволявам да го повдигна отново,защото ходих по почти всички сервизи в София занимаващи се с АЛФИ,смених няколко ламдди сонди,стъпково моторче,дебитомер и резултата е нулев.Става въпрос за загрял мотор -1.6 Т.S,на 90 градуса.След отпускане на педала оборотите на празен ход започват да играят между 700 и 1200 и така пет шест пъти преди да застанат на нормалното си положение.Проблема е само при загрял мотор.Сигурно е нещо което е извън стандартните причини защото и 'изявени' маистори не се справиха.Ще съм благодарен на всички колеги които споделят опит по решаването на този проблем.(((/, айде моля ти се пиши, че и мен ме дразни.
Предварително ти благодаря!
Comment
-
Здравейте колеги,изчистих дроселовата клапа както ме посъветвахте,някъде из форума бях чел -90секунди на контакт,90секунди изключена и 10минути на място да работи.Незнам дали това работи но аз го направих,мотора загря до 90градуса,а оборотите застанаха на 1000~1100.Покарах десетина минути из квартала и оборотите на празен ход просто полудяха-1500-2000-1800-2200-1100,просто ми се стъжни.Единственото което ми доиде на ум,да изключа акумулатора.След 30минути го включих и проблемите изчезнаха.Покарах доста и на всякакви режими,всеки път оборотите заставаха на 900-1000,без замисляне,без да скачат нагоре надолу.Изглежда се оправи,но това ще го потвърдя след като я покарам няколко дена.
Comment
-
Първоначално публикувано от niki.peev Покажи съобщениеЗдравейте колеги,изчистих дроселовата клапа както ме посъветвахте,някъде из форума бях чел -90секунди на контакт,90секунди изключена и 10минути на място да работи.Незнам дали това работи но аз го направих,мотора загря до 90градуса,а оборотите застанаха на 1000~1100.Покарах десетина минути из квартала и оборотите на празен ход просто полудяха-1500-2000-1800-2200-1100,просто ми се стъжни.Единственото което ми доиде на ум,да изключа акумулатора.След 30минути го включих и проблемите изчезнаха.Покарах доста и на всякакви режими,всеки път оборотите заставаха на 900-1000,без замисляне,без да скачат нагоре надолу.Изглежда се оправи,но това ще го потвърдя след като я покарам няколко дена.
Comment
-
.
сигурен съм почти 100% че пак ще ти се появи този проблем,но не го взимай навътре не е болка за умиране.а по въпроса с оборотите 900-1000 дори и натопъл мотор според мен е нормално и също не е болка за умиране.могат да ти се случат къде къде по-лоши неща!
Comment
-
И при мене беше същото, лабди сонди простотии, но откакто махнах катализатора се оправиха оборотите... Вече няклко месеца няма проблеми. Но в 50% от случаите си пали от 2рия път и това е неспасяемо.Alfa 145 1.6 TS 16V '99
Toyota Corolla 1.4 VVTi
Comment
-
пустите му обороти...
Колеги, аз вчера си изчистих дросела /по-точно изчистиха ми го де))/ по всички правила. Дотогава правеше 3-4 пъти колебания 850-1200 оборота и след това заспиваше на 850.
Сега, след изчистването, на празен ход не пада под 1000! Ужас(( Върнах се пак при майсторите и те казаха, че след почистване така било, бла-бла, и че компа сега се учил отново нещо и след 2-3 дни може и да се оправи, но при всички положения трябва да сменям моторчето за управление на празния ход /320-380 кинта/.
Та въпросът ми е: има ли нещо верно в това?
Абе к`во ми трябваше и на мен да развалям готова работа, ебаси...
Comment
-
Първоначално публикувано от hollyman_R Покажи съобщениеКолеги, аз вчера си изчистих дросела /по-точно изчистиха ми го де))/ по всички правила. Дотогава правеше 3-4 пъти колебания 850-1200 оборота и след това заспиваше на 850.
Сега, след изчистването, на празен ход не пада под 1000! Ужас(( Върнах се пак при майсторите и те казаха, че след почистване така било, бла-бла, и че компа сега се учил отново нещо и след 2-3 дни може и да се оправи, но при всички положения трябва да сменям моторчето за управление на празния ход /320-380 кинта/.
Та въпросът ми е: има ли нещо верно в това?
Абе к`во ми трябваше и на мен да развалям готова работа, ебаси...
Лично мнение!
П.П. Карай си така още малко ще се оправи... Забележи кога ти държи над 1000 оборота... Ако не е загряла и ги държи няма как да падне по-долу...BMW е39 - 2002god.
BMW e60 - 2007god.
Comment
-
Първоначално публикувано от f0rce1001 Покажи съобщениеНе! Повечето майсторчета гледат винаги да те прекарат с тва моторче щото е много пари за нищо. Отделно надценки и.т.н. Така както и в 90% от случаите, когато ти казват ламбда сонди, дебитомери и.т.н. Като отидеш при майстор и ти каже дай да пробваме да видим дали ще се оправи и подмените някоя част и се увериш. че действително ти е решен проблема без да ти иска пари за частта, а само за труда може би, значи това е майстор. А такива, които ти подхвърлят дай да сменим това за толкова пари, па другото за толкова, ама може да е от третото, бягай надалеч...
Лично мнение!
П.П. Карай си така още малко ще се оправи... Забележи кога ти държи над 1000 оборота... Ако не е загряла и ги държи няма как да падне по-долу...
Comment
Comment